Skapa snygga och naturtrogna blommor av papper

Att hitta en rogivande hobby är något som många är i behov av i dagens stressfyllda samhälle. Det finns många typer av hantverk och pyssel man kan sysselsätta sig med.

En bra hobby man kan pyssla med hemma, eller tillsammans med andra är att skapa naturtrogna blommor av papper. Det är ett pyssel som både är roligt och kan vara användbart. om man vill.

Konsten att skapa blommor (och andra motiv) med papper kallas origami och är en gammal tradition som från början kommer från Japan, redan år 600.

Origami är en teknik som kan skapa riktigt vackra blommor med tiden som man utvecklas i konsten. Så vackra att man knappt ser att det är av papper.

Det finns ett flertal med böcker med tips och inspiration för olika sorters blommor man kan vika. Även bilder med steg-för-steg-instruktioner.

Kan man också läsa om tips på hur man behandlar olika papper för bästa resultat.

Självklart kan man också hämta inspiration från nätet, då många som pysslar med origami lägger upp tips, trix och bilder på färdiga kreationer på sina hemsidor.

Det finns som sagt otaliga tips och råd om hur man skapar sina egna naturtrogna blommor. Det kräver koncentration och tålamod att lära sig skapa så naturtrogna blommor som möjligt. Det behövs en del träning, men är så roligt när man väl kommer igång, och speciellt när man ser resultatet under vägen, att den träningen bara är rolig. Börjar man skapa så vill man bara fortsätta.

Olika papperstyper att hitta

Det finns många olika papperstyper man kan använda, beroende på vad för sorts av en blomma man vill skapa och till vilket syfte. Egentligen passar de flesta “finare” papper, men ju tunnare desto mer naturtrogna blommor kan det bli. Traditionellt sett brukar man använda det japanska pappret “Washi” när man skapar origami.

Tänk dig att kunna göra girlanger, buketter eller blomsterdekorationer att använda i frisyrer, som bordsdekoration eller varför inte skapa en blomma att använda till tårtor, kakor och annat.

Det kräver inte heller så mycket material och krångliga verktyg för att skapa naturtrogna blommor av papper. De viker man lätt för hand. Det som krävs är papper i de färger man önskar eller har hemma, lim, tejp och sax. Eventuell linjal för vikning.

Detta gör att hobbyn är väldigt billig att komma igång med, så det är bara att sätta igång!

Du kan till och med göra relativt naturtrogna blommor av (vita)kaffefilter. När du är klar med dem kan du färga den färdiga blomman i den färg du vill.

Man kan även göra naturtrogna blommor i papper som ser ut som orkidéer och andra krukväxter. Man sätter fast blommorna med grön ståltråd som man lätt kan vira runt riktiga blompinnar, grenar eller t.ex. runt orkidén egna grenar (när inga blommor finns), så är det ser ännu mer naturtroget ut.

Valmöjligheter finns det många av, både vad gäller färg, form och användningsområden.

Det är bara fantasin som sätter stopp och gränser för vad du kan göra!