Om Panduro

Varje individ som har en glöd för kreativt skapande vet hur viktigt det är att hitta just det materialet som känns helt rätt.

Med de rätta färgerna, textilerna eller kritorna kan man förverkliga idéer eller koncept och skapa något fantasirikt. Panduro kom till liv utifrån samma passion för skapande  som många människor är bekanta med. Carlo Panduro skapade allt från souvenirer till smycken i Danmark. Det var hans son som senare började arbeta med familjeyrket och expanderade företaget. De började sälja material för offentligheten och drygt 1950 grundades den första butiken i Köpenhamn. Det dröjde inte länge förrän företaget blev ännu större och omkring 1962 öppnades en butik i Malmö.Företaget blomstrade och många människor utmanade sin kreativitet genom att bli regelbundna kunder på Panduro. På drygt 1980-talet blev Panduro en av de främsta butikerna där man kunde handla hobbymaterial. Detta har lett till en omfattande expansion och Panduro idag är en av de ledande företagen inom området med omkring 103 butiker världen om.

Ett framträdande mål på Panduro är att hjälpa flera individer utforska den kreativa skapelseprocessen.  Strävan är att ge människor verktygen att vara mer produktiv med kreativitet och praktiskt skapande. Att arbeta mer praktiskt stimulerar hälsa och välbefinnande för både barn såsom vuxna och det ger möjligheten att utvidga fantasin.  Genom kreativt skapande minskar man stressen och det producerar fram även några roliga aktiviteter för familjer och vänner. En ytterligare målsättning för Panduro är att kreativiteten ska kunna leda till olika former av återvändning gällande varorna i sortimentet.

Produktsortiment

Att skapa är en färdighet som alla kan lära sig när man lägger ner ansträngning och tid. Det är inte en medfödd skicklighet utan allt som krävs är lite övning. Material för personer som vill utveckla sin konstnärliga förmåga, gamla som små, borde vara enkelt att hitta och tillräckligt omfattande för att täcka flera intresseområden.

Idag finns det ett stort urval av material för sådana kreativa individer som vill skapa något unikt. I dagsläget finns det omkring 19 500 varor och varje år ersätts drygt 25 % av det sortimentet med nya produkter.  Mycket av det som en idérik person kan önska sig finns att hitta på Panduro. Det finns något här för alla och butikerna har en stor variation av material. Allt från konst, bakning till textilmaterial. Om man har en passion för dekor finns det även ett antal produkter som kan vara tillfredställande för den kreativa heminredaren. För individer som skapar mycket med händerna finns det även material för handarbete. Dessa är enbart ett få exempel och det finns många fler typer av material man kan hitta. Företaget producerar också material från sitt eget märke. En betydande del av sortimentet består av deras egna tillverkning, nämligen Panduro Design men det förekommer även samarbeten med utomstående produktutformare.Det finns lite för alla här och man kan hitta material för olika former av kreativt skapande. Hobymaterial kan även leda till roliga och lärorika aktiviteter för både för barn och vuxna, där de kan lära sig om samarbete och kommunikation.