Lär dig virka hemma

Luftmaskor, fasta maskor och stolpar som kan hålla på i evigheter men sedan resultera till något fint. Blir du också imponerad av söta virkade djur eller stilrena vantar men tror att de är omöjligt att du ska kunna virka något liknande? Tänk om. För det är inte alls omöjligt. När jag gick i grundskolan fick jag alltid lite ont i magen när jag skulle träda in i salen där vi hade syslöjd. Jag och slöjden fann nämligen inte varandra fören flera år senare. Såhär i efterhand är det nog bra att jag inte förstod mig på slöjd fören vuxen. Något jag av någon anledning hade extra svårt för var att virka. Därför är det extra kul att jag sitter och ska skriva om att lära sig virka just idag. Det krävs tålamod och noggrannhet för att lära sig att virka men alla kan lära sig.

För att virka behöver du …

  • En virknål
  • Garn
  • En sax

Det finns kurser för att lära sig att virka men personligen känner jag att lära sig hemma i sin egen takt är det bästa alternativet. Du väljer själv i vilken takt du vill lära dig i vilket såklart är en skön känsla. Idag finns det dessutom bra verktyg att lära sig av. Fråga dig själv på vilket sätt du lärt dig andra saker enklast? Kanske genom en film, läst en bok eller genom att prata med någon? Känner du någon som kan virka var inte rädd att fråga om tips. Youtube-klipp är väldigt bra för att komma igång med att börja virka. Får du en lärare som förklarar bra så blir det alltid mycket enklare så sök på ’virkning för nybörjare’ på youtube.

Lär dig mera

Här är ett klipp från Anna Ekström där hon förklara bra hur man ska gå till väga för att börja virka.

Det finns många bra böcker när det kommer till att lära sig att virka. Det finns böcker inriktat på att lära sig virka söta djur, olika mönster eller varför inte egna vantar till vintern. Jag kan varmt rekommendera dessa två böcker: ’Stora boken om virkning’ skriven av Margaret Hubert. Boken är ett bra tips för alla nybörjare som inte har virkat förut men också för de som har men behöver upprepning. ’Snabbvirkat: enkelt och kreativt till hemmet’ skriven av Susanna Zacke och Sania Hedengren. Bra tips till nybörjare och med bra beskrivning.

Hur lär du dig att virka?

  • Ha tålamod
  • Ställ frågor om du känner någon som kan virka
  • Titta på youtube-klipp om virkning
  • Inskaffa bra böcker om virkning

Tålamod och noggrannhet är viktigt för att inte ge upp. Övar du tillräckligt mycket med hjälp av det här tipsen så kommer du att lära dig att virka. Luftmaskor, fasta maskor och stolparna kommer inte att vara någon match bara du har viljan att lära dig. Dessutom kommer det vara så häftigt när du virkar klart, när du får vissa upp det du kämpat med. Titta på filmklipp, läs böcker och börja virka. Alla kan virka!