Böcker för att utveckla dina hantverk

Böcker för att utveckla dina hantverk

Att skapa något vackert och naturtroget i miniatyrer är väldigt roligt och rogivande. Att se en liten by växa fram med naturtrogna detaljer steg för steg. Många tar sina idéer från det egna huset och gör det till en kopia fast i mindre format. För att få inspiration kan du utgå från det egna hemmet, gå ut i naturen eller surfa runt på internet där det finns oändliga sidor med tips och trix. I skogen finns det mycket material som du kan använda i skapandet, så som stenar, grenar, växter, fjädrar etc. Bara fantasin sätter gränserna. I ditt hem finns säkert mycket material som du kan använda. En kork kan bli en liten pajform, en lampa eller något annat kul. Glasspinnar är väldigt bra att spara för att sedan använda som byggmaterial till huset, trädgårdsmöbler och annat i trä.

Material

Är du duktig på detaljarbete, ta fram ståltråden och skapa smideskronor och andra små vackra detaljer. Det finns oändliga idéer tex här på hantverkssidan som växer fram under tiden som du skapar och du kommer upptäcka att timmarna rusar i väg. Du kan gå in till en färgbutik och fråga om de har några tapetböcker som de ska göra sig av med. Då kan du få mycket tapeter som räcker ett bra tag. Du kan också hämta tapetprover och färgprover som du kan använda i ditt projekt. Alltid bra och tänka på om du är i en butik som säljer sådant, även om du inte behöver det just nu så har du det hemma när det behövs. Skräp som ska till återvinningen, det är rena guldgruvan. Gå genom och fundera på om det är något du kan använda till en miniatyr.

Schampoflaskor och pet-flaskor kan bli till en stilig kakelugn. Ett mjölkpaket kan utgöra en stomme till ett husbygge. Ett smörpaket kan bli ett spa- bad. När du står framför din kreation så lyser det vackert om du tar in lite ljus. Använd en LED- slinga som du fäster i fönster och som utebelysning. Det räcker till många lampor och lyser upp fint. Använd ståltråden och gör en vacker utebelysning kring led lampan. Tänk på att använda ett material som tål väder och vind. En bit av en overheadfilm kan bli en glasruta. Skapar du en miniatyr för inomhusbruk så är det givetvis fler möjligheter när det kommer till material du kan använda, papper är ett.

Detaljerna

I fönstret kan du använda spets eller ett satinband med olika mönster som fästs med en häftpistol. Redskap som är bra att ha till byggandet är även en minislip/ gravermaskin. Det finns olika märken från billigt till dyrt, men välj en som har mycket tillbehör att välja till. Här kan du köpa borr, slipstift och annat du behöver. Stift med en rund slipplatta är utmärkt att använda till att såga ut detaljer och delar till bygget. När det kommer till lim, är trä lim bra och även en limpistol. Limpistolen gör det lite enklare när det ska limmas detaljer som annars kan vara smått och svårt att få till. Så är det dags att tända upp din miniatyr och njuta av det du skapat. Varning! Du har nu även skapat ett beroende.

Detaljerna
Detaljerna